torsdag den 12. april 2012

Tid til workshop..

En del af de obligatoriske elementer ved at være i udenlandspraktik er, at man skal afholde en workshop på sit praktiksted. Og når man er i Vietnam, kan denne workshop meget let udvikle sig til at blive lidt af et tilløbsstykke..

I vores tilfælde endte vi med at være omkring 40 mennesker.. Udgangspunktet havde dog været, at Tu Anh gerne ville have inviteret omkring 80, men heldigvis blev det holdt nogenlunde nede med "kun" 40.. Blandt dem der deltog i workshoppen var de andre danske studerende (eller i det mindste de fleste af dem..!), Lars Røgilds, Tu Anh (som også fungerede som tolk), hovedlærerinden fra hver af de 11 klasser i børnehaven, folk fra bestyrelsen, nogle stykker fra kontoret og forældre fra Kathrines og min klasse.

Alle de danske pædagogstuderende skal afholde en workshop, i vores tilfælde i slutningen af marts, og vi var, i de tre dage de varede, rundt og se dem alle på de forskellige institutioner. Lars Røgilds, vores internationale koordinator fra Roskilde seminarium, kom, som nævnt, ligeledes forbi for at overvære vores workshops.
Det var rigtig hyggeligt at få besøg af Lars hjemmefra. Dels fordi han kom med lakridser (!) og dels fordi det var rigtig rart at kunne fortælle om sine oplevelser, udfordringer og tanker om at være i et fremmed land. Lars har været hernede så mange gange efterhånden, at han ved hvad man taler om, når man taler om den vietnamesiske kultur og de forskelligheder der er. Efter alle workshoppene var færdige blev vi inviteret til middag af Lars, men da Kathrine og jeg desværre ikke kunne komme med, fordi vi fløj til Hoi An den aften, blev vi inviteret ud af Lars en dag før, så han lige kunne blive opdateret med vores situation i børnehaven og generelt i Vietnam. Det var en rigtig hyggelig aften..

Nå, men tilbage til vores workshop. Hjemmefra havde Lars pointeret vigtigheden af, at holde sig fra en meget teoretisk workshop og i stedet fokusere mere på praksis. Efter 2 måneder hernede gav det råd rimelig god mening. Mange vietnamesere udøver i virkeligheden en masse pædagogiske teorier i praksis, men der er meget lidt viden bag handling hernede. Derfor ville det var helt absurd at lave en meget teoritung workshop, for de ville simpelthen ikke forstå et kvæk af det hele.. Derfor var det meget vigtigt for Kathrine og mig at finde et emne der var teoretisk, men som kunne blive koblet til en pokkers masse praksiseksempler.

Vi valgte at tage udgangspunkt i Howard Gardner's 7 intelligenser (ja, så er der måske 8, eller hvem ved i virkeligheden hvor mange der er, men vi tænkte at 7 var mere end rigeligt at forholde sig til for vietnameserne).

Vi havde planlagt det sådan, at vi i vores teoridel kort fortalte om hvem Howard Gardner er, de forskellige karakteristika for de 7 intelligenser, hvilke ting man skal være opmærksom på når man arbejder med de 7 intelligenser og afslutningsvis kom vi ind på den danske måde at tænke på i forhold til de 7 intelligenser.
For at understøtte vores teori, havde vi lavet en masse aktiviteter som repræsenterede de forskellige intelligenser.
Vi delte gruppen op i 4 hold og de skulle så konkurrere om hvem der kunne få flest points i alle aktiviteterne.

Oplæg om de 7 intelligenser

For at understøtte vores teori, havde vi lavet en masse aktiviteter som repræsenterede de forskellige intelligenser. 
Vi delte gruppen op i 4 hold og de skulle så konkurrere om hvem der kunne få flest points i alle aktiviteterne. 


"Build the Story - the Linguistic Intelligence"

"Fish Pond - the Bodily-kinaesthetic 
Intelligence"

"Puzzle - the Logical-mathmatical 
Intelligence"

"Feel and Guess - the Spatial
Intelligence, the Bodily-kinaesthetic
Intelligence and the Logical-mathematical
Intelligence"

Dagen var virkelig vellykket og vi har efterfølgende fået som feedback, at de vietnamesiske lærerinder ikke kendte til teorien før workshoppen, men at de har fået øjnene op for børnenes kunnen. Som de sagde: "Det er jo ikke kun om de kan læse eller lave matematik der definerer om de er intelligente, det har vi fundet ud af nu". 

Mere kan vi ikke rigtig ønske os ud af workshoppen... 

- HC - 




1 kommentar:

  1. Virkelig flot lavet... Ros til jer alle... Lyder virkelig godt.....

    SvarSlet